Főmenü->.Hírek->Most érkezett!.
2010.07.14.

 

Egy új, magas minőségű akváriumtalaj árusítását kezdtük meg, amelyről az alábbiakban olvashat tájékoztatást!

 

JBL Manado – a természetes akváriumtalaj
Speciális talaj, mely aktiválja a talajban zajló károsanyag-lebontó folyamatokat, és optimalizálja a növények tápanyag-ellátását. 5-8 cm-es rétegben használjuk az akváriumban. A speciális, porózus felület elősegíti a lebontó baktériumok gyors betelepítését. A baktériumok megfelelő működése hátráltatja az algásodást, és csökkenti a szűrő leterhelését. Elősegíti a növények gyökereinek növekedését, a növények megkapaszkodását. A Manado képes tárolni a tápanyagokat, és akkor kiengedni azokat amikor azt a növények igénylik.

A vízbe nem bocsát ki szennyezőanyagokat, és nem keményíti a vizet. Az egyes szemcsék lekerekítettek, így nem sértik meg a fenéklakó halakat.


Használat előtt rövid ideig öblítsük át csapvízben. A porózus szerkezetének köszönhetően  előfordulhat, hogy néhány szemcse úszik a víz felszínén, ezeket egy hálóval távolítsuk el.
Édesvízi és tengeri akváriumokhoz, valamint terráriumokhoz is kiváló választás.


Kapható kiszerelések:

              1.5 liter, 3 liter, 5 liter, 10 liter, 25 liter

 

Ha a termék felkeltette érdeklődését, tekintse meg üzletünkben, ahol az árakról is tájékozódhat!


 

A legújabb szállítmányainkkal érkezett sok-sok élőlény közül az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmét!

 

 


DÍSZHALAK

 

Nőstény guppi
(Poecilia reticulata)
Néhány napos hiány után újra kapható nőstény guppi! Most egyelőre csak két színváltozatban van, és „csak” egy akváriumnyi. Sajnos a „srácok” is fogyóban vannak, de azért még van miből válogatnia. Guppi szállítmányt csak július második felében kapunk, akkor sok színváltozatban lesz újra nagymennyiségű guppi fiú és lány is!

   

Panda páncélos harcsa
(Corydoras panda)
Ez a maximum 5-7 cm-re növő, díszes páncélos harcsa minden akvárium kedvelt lakója. A fenéken folyamatosan pásztázó, takarító halacska nem igényes, tartása könnyű.

   EGYÉB ÉLŐLÉNYEK

 

 

Legyező vagy sepregető garnéla
(ATYA MOLUCCENSIS)
Néhány napos hiány után, újra kapható ez a különleges, „seprűvel” felszerelt gerinctelen állatka. Akváriumunkban jó szolgálatot tesz, hiszen állandóan „szűri a vizet”. Mikroszkópikus méretű élőlényekkel táplálkozik, amelyet radarszerű képződményeivel szűr ki a vízből, így a papucsállatkáknak, (pl. infuzória) esélye sincs megtelepedni az akváriumban. Szereti a jó áramlást, ezért rendszerint a

szűrő befolyó nyílása közelében helyezkedik el. Kifejlett testméretük 7-9 cm. Békés természetűek, kifejlett halakra semmilyen veszélyt nem jelentenek. Igénylik a tiszta vizet és érzékenyek a vegyszerekre, ezért bármilyen gyógyszer, vagy algairtó használata előtt átmenetileg el kell távolítani az akváriumból soklábú jószágainkat.
   

Kínai lágyhéjú teknős
(Pelodiscus sinensis)
30-40 cm-re megnövő víziteknős faj, hosszú orra miatt ormányos teknősnek is hívják. Az ékszerteknősök után talán ez a második leggyakrabban tartott páncélos jószág. Táplálására rovarok, csigák, halak adhatók nekik, s a 26-28 Celsius fokos vizet kedvelik. Talajnak finom sóder a legalkalmasabb, amelybe előszeretettel beássák magukat, ezáltal páncéljukat is tisztítani tudják.

Igen mozgékony nyakával akár hátrafele is tud harapni, gyerekek kezébe, valamint halak mellé nem való.


Korábbi híreink
 

 

JBL Manado – a természetes akváriumtalaj

Panda páncélos harcsa

Legyező vagy sepregető garnéla

Kínai lágyhéjú teknős

KÜLÖNLEGES AJÁNLATAINK

 

TEBANG LEVÉL

 

Ez a különleges falevél a trópusokon élő Terminalia catappa fa szárított levele.

 

 

AKVÁRIUM MAGAZIN

 

 

Üzletünkben kapható az AKVÁRIUM MAGAZIN!

 

 

 

LÁGY VÍZ / OZMÓVÍZ

Fordított ozmózissal előállított, akvarisztikai célokra kiválóan alkalmas lágy víz (becenevén: ozmóvíz) kapható!

 

Az árakról érdeklődjön személyesen üzletünkben, vagy e-mailben.